dijous, 18 d’octubre del 2012

Aquí tenim el video de les escultures i dels materials que es fan servir per dissenyar-les.


Make your own slideshow with music at Animoto.

dimecres, 10 d’octubre del 2012

Intel·ligències Múltiples

Howard Gardner és l'home que va dir que tothom té una serie d'intel·ligències les quals es fan servir a través d'habilitats. Aquestes intel·ligències s'anomenen intel·ligències múltiples i tots les tenim el que passa que uns tenim unes més desenvolupades i altres menys. Les 8 intel·ligències són:
1-Lògico-Matemàtica
2-Musical
3-Cinètico-Corporal
4-Lingüística
5-Visual-Espacial
6-Naturalista
7-Intrapersonal
8-Interpersonal

Llavors cadascú té més desenvolupades unes que altres. Les que jo crec que tinc més desenvolupades són:

1- La Cinètic-Corporal: perquè em relaciono bé amb els músculs i el cos.
2- La Interpersonal: perquè m'entenc bé amb la gent.
3- La Musical: perquè m'agrada cantar i interpreto de manera fàcil peces musicals

Producció artística Almost Brothers

Bueno jo he decidit fer un text explicant què em causa aquest grup quan toquen. Aquest text va sobre els sentiments que em fan sentir i el que faig quan toquen la seva música.

Bé aquest grup és un grup que fa "covers" de cançons populars però que les fan d'una manera que li posen els seus detalls perquè sigui única. A mi això em fa sentir alegre perquè de la manera que les toquen em causen sentiments bons per dins, és a dir, d'alegria. Quan toquen algunes cançons d'un ritme ràpid em fan ballar i voler moure'm de manera vulgar. Jo i aquests 2 nois ens hem fet molt amics perquè ens agraden les mateixes coses: el futbol, les motos, els cotxes i finalment com podeu averiguar cantar. Moltes gràcies per llegir aquest text.

Almost Brothers

L'art és el que una persona  fa servir per transmetre sentiments, coses que veu, coses que li passen, de manera artística que pot ser de diferents tipus: la música, la pintura, l'esport, etc.

Almost Brothers són dos nois catalans de Barcelona que estudien a la Universitat de Barcelona durant l'hivern i llavors durant l'estiu estan al maresme fent concerts a diferents locals com:pubs,  hotels, bars, i cafeteries. Almost Brothers són un grup amb una gran qualitat artística desde el meu punt de vista. Per mi són artistes perquè són creatius en el sentit de que canten cançons populars però li canvien parts de la cançó per ser originals.

 http://userserve-ak.last.fm/serve/252/76744034.jpg
                  Almost Brothers

dimarts, 9 d’octubre del 2012

dimarts, 2 d’octubre del 2012

Treball Art i Historia (Escultura)

3. L’escultura
3.1. Definicions
Art d’esculpir.
Cal distingir entre talla i modelat.
Talla o cisellat
Es refereix etimològicament al concepte d’escultura derivat del llatí.
Sculpere:treball per mitjà el martell i el cisell sobre materials durs. La talla de fusta, més suau, permet d’emprar la maça i la gúbia.

Modelat
Li cal materials tous fets a mà o amb algun estri com l’espàtula. El procediment més important per obtenir l’obra per modelat és el que es fa quan aquesta és de bronze i mitjançant fundicions.


La Plàstica
Plàstica deriva del grec plastiqué o art de modelar i fa referència només a aquella activitat escultòrica que usa materials tous, modelables a mà; per això, hom la diferencia d’aquella altra que empra materials durs o esculpeix.
3.2. El tret específic de l’escultura: la tridimensionalitat
La característica més pròpia de l’escultura i que la separa de la pintura és la tridimensionalitat. Aquest aspecte es troba en l’escultura de bulto rodó o exempta.

3.3 Materials
El material escultòric s’ofereix tant a la vista com al tacte, això reforçarà els diferents poders expressius dels diversos materials. L’expressivitat d’aquests –força més consistents i sòlids que els materials de la pintura- dependrà de la seva pròpia naturalesa i de la textura aconseguida per l’escultor: si l’obra és aspra i rugosa o bé brillant i polida, o si hom copsa el rastre deixat pels estris de l’artista o aquest ha deixat les seves empremtes...
Nous materials han esdevingut susceptibles de formar part de l’escultura des de principis del s. XX, com els muntatges fets amb objectes trobats o de desferra, el poliuterà...
3.4. Repòs i moviment
La representació d’estabilitat o moviment en l’escultura depèn principalment de les formes, tot i que hi hagin altres elements que també puguin contribuir-hi. La disposició o combinació de línies verticals i horitzontals amb d’altres en diagonal, corbes i formes geomètriques, com ara triangles i rectangles, poden donar a l’obra una més gran sensació de moviment o de repòs. La il·lusió de moviment es crea mitjançant:
a) El ritme o composició en seqüències rítmiques i essencialment lineals.
b) La tensió, com a dinamització i vivificació.
Moviment real
a) El de l’espectador al voltant de la figura.
b) el moviment real, iniciat pel rus Naum Gabo (1920) amb una construcció d’una sola barreta que vibra al ser impulsada per un motor, produint una àrea de vibració o volum virtual.
3.5. Llum i color
Llum
Té un paper essencial com a element plàstic. Generalment és una llum natural amb la què hi compta l’escultor alhora de distribuir les masses i els volums. Per exemple: mitjançant zones còncaves i convexes, deixant espais buits a l’interior de la peça.
Color
Aplicat a l’escultura té, al llarg de les distintes èpoques, sentits diferents. A l’art egipci el color escultòric posseeix o cerca una intenció simbòlica. En canvi, la policromia barroca comporta un pur interès naturalista.
3.6. Dificultats en l'apreciació de l'escultura
L’escultura com a art sempre ha tingut dificultats per establir la seva independència, per ficar l’expressió que li és pròpia, per autodefinir-se.
L’escultura és sobretot una massa tridimensional, ocupant un espai i constatada per uns sentits que capten el seu volum i pes
3.7. Vocabulari
Esculpir
Entretallar (esculpir de mig relleu), entallar, tallantar, modelar (en argila, cera, etc.).
Comparable: cisellar, burinar, gravar.
Escultor
Estatuari, estatuer, imatger, imaginaire, entretallador, tallista.
Escultura
Plàstica o art plàstica, torèutica (art de treballar en relleu el vori, la fusta, etc.), estereotomia (art de tallar la pedra, la fusta, el ferro, etc.), estatuària, imatgeria.
L’obra esculpida
Estàtua, imatge, figura, talla, entalladura, entretalla, relleu (baix relleu, mig relleu, alt relleu), bust, tors, esbós, carassa o mascaró, angelot (figura gran d’àngel que hom posava a les façanes); cariàtide, atlant i telamó (tots tres) (figura de pedra que serveix de columna o de pilastra), anàglif (ornament esculpit).