dijous, 27 de setembre del 2012

Treball Art i Història ( L'art i la creació artística)

1.L'ART I LA CREACIÓ ARTÍSTICA
-La creació artística és inherent a l'ésser humà, desde fa temps, l'Homo sapiens i l'home són inseparables.
-L'obra d'art és un codi per transmetre les idees i els sentiments de l'home, per això la creacióartística és un llenguatge.
-L'autor és un creador. A través de l'art l'artista imita o expressa tant el material com l'inmaterial, avui és evident que la fotografia i el cinema compleixen amb major exactitud.
-D'altra banda, cal esmentar aquí que la creació artística no necessàriament porta ímplicita la idea de bellesa.

2.NATURALESA DE L'OBRA D'ART
-L'obra artística és el resultat d'una série de factors que influeixen en el creador i en una obra d'art en si.
-En primer lloc l'obra d'art és el reflex d'una personalitat creadora, de manera que podem arribar a apreciar les carecterístiques psicològiques.
-No actua el creador sense més referència que el seu propi jo, és inevitable que el món exterior incideixi sobre els seus sentits i influeixi en les seves creacions, l'art és reflex de la societat del moment que es crea.
-Les obres d'art no són simplement l'expressió d'un artista individual, sinó que trasllueixen més aspectes d'una època i societat.
-Finalment, en la mesura que l'activitat artística exigeix destresa manual, les possibilitats i caracterítiques del material sobre el qual es treballa.

3.L'OBRA ARTÍSTICA I L'ESTIL
-Anomenem “estil artístic” a la forma de manifestar un artista o una col·lectivament mitjançant unes característiques comunes que es repeteixen durant una determinada època.
-A cada estil pot distingir una evolució amb fases succesives: 1.Arcaica,2.Clàssica,3.Manierista,4.Barroca,5.Recurrent.
- El procés d'evolució dels estils i mes concretament referint-nos a la seva destrucció i substitució per altres de nous, alguns tractadistes basen les seves explicacions en l'aparició d'innovacions tècniques.
4.FUNCIÓ DE L'ART
-La funció tant de l'escultura com de la pintura ha evolucionat al llarg de la Història de l'Art.
-L'arquitectura té una finalitat eminentment utilitari, encara que variant les seves característiques segons la seva finalitat , per la qual cosa cal atendre prioritàriament als aspectes tècnics i estètics.

5.VALORACIÓ DE L'OBRA D'ART
-Al llarg de la Història ha variat el que es considera el més important a l'hora de valorar una obra d'art, configurant-se així les diferents tendències histogràfiques de la Història de l'Art.
-A finals del segle XIX s'imposa la primera de les grans corrents historiogràfiques de l'Història de l'Art, el Formalisme.
-Entre els segles XIX i XX , en oposició al Positivisme i al Formalisme imperants, es desenvolupen la Iconografia i la Iconologia, el principal objectiu és el significat de l'obra d'art, ocupant-se la primera de l'estudi de l'origen i desenvolupament dels temes figurats.
- Des del Materialisme Històric, des del Marxisme, es vincula l'obra d'art amb l'estructura econòmica, social, cultural, política...
-Posteriorment, davant la sensació que l'anàlisi de l'obra d'art no era encara complet, soregeixen nous corrents, com la Psicologiade l'Art.
-Per la seva banda el Estructuralsime també té un paper important en la interpretació de l'obra d'art.

IMATGES



No és art , perquè és una senyal de les quals n'hi han varies en el món.

 

Sí que és art, perquè transmet les idees i els sentiments d'en Picasso i ensenya el que estava passant en aquella època.